31.5.09

Four Tet vs. Burial


Gecen Martta baslayan dedikodularda sadece Four Tet ve Burial isimlerini yanyana gorunce meraklanmistir insan, ha cikti ha cikacak, split olcak ortak calisma olacak derken Kieran Hebden aka Four Tet’in labeli Text Recordstan Mayis basinda simsiyah(labelsiz)cikti plak. Pikaba yerlestirip calinca insanin suratina bi gulumseme yayiliyor sadece, bu ikiliden beklenebilecegi gibi sahane bi 12” kotarmislar ve ayri bir baslik altinda bahsedilmeyi hakediyor.
12” in A yuzundeki Moth hissedilebilir agirlikta Burialin etkisine (4/4luk 2-step ritm ve kullanilan vokal) sahip, sanki sarkiyi Burial buyuk olcude bitirmis daha sonra bay Hebdenda ufak eklemeler yapmis gibi.B yuzundeki Wolf Cub ise daha ortada bir is gibi.Daha sarkinin basinda Hebden a ait oldugu bariz Gamelan sesleriyle acilan sarki Burial beatinin girisiyle iyice sarkiya isitmaya baslarken sonuna dogru giren vokalle muthis bir hal aliyor ve almiskende yavas yavas son buluyor.
Bu ikiliden daha sonra baska isler cikarmi bilmem.Hazir Four Tet ortak calismalara alismisken bi album de yapsalar fena da olmaz ama bu 12” simdilik beni fazlasiyla tatmin etti.

No comments: