14.6.09

Dubstepe Nooldu? Nooldu? #4 p.2


--Rob Smith, RSD mahlasiyla cikardigi plaklarda kotu birseye rastlamadim.R8 Recordstan cikardigi bu yeni plaginda da dubstep’in dub’a daha yakin yuzu olarak 140 bpm civarinda seyreden steppalar yazmis.A yuzunde On Deck arka yuzdeyse Accepted yer aliyor.


--Soul Shakerz’dan cikan plakta ilk olarak J:kenzo yarattigi karanlik havada wobble in hakkini vererek baslamis ardindan gelen Twisted ayni havada devam ederken uzun suredir mixlerde yeralan Ill Bill Bachelor’in Bleed Yousu nihayet vinyl yuzu gorup sahneyi devralmis ve muthis bi sekilde plagi sonlandirmis.

--OpenEarz Recordingsten cikan Synkro’nun yeni plaginin TPleri dubstepforumda ufak bi yarisma sonrasi dagitildi, simdilik cikanda zaten sadece promosu ama yazmak istedim genede.Cooook iyi.Synkro almis basini gitmis Rudebwoyda.Chimpo’nun Lock Offuna atifta bulundugu kisa synth sonrasi devreye giren bassline ucurmus goturmus sarkiyi.Arka yuzdeki Hornz ise tam bi sound system killer.Heavy heavy sub bass ve skank.Full release cikinca tekrar kisaca bahsederim ama promosunun tukenmeden edinilmesi gereken bu ayin en onemli plaklarindan buda.


--Nadiren grime plagi alirim ve siklikla takip etmem grime da ne oluyor diye, ama bundan bahsedilmesi gerek.DVA’in Badness, Riko, Flowdan ve Killa P esligindeki sarkisi Bullet a Go Fly (Killa P ve Flowdan yuzunden olabilir ama) fena halde Skeng ‘i hatirlatiyor. Grime sahnesinde boyle sarkilar duymak pek siklikla olmuyor The Bug da devamli plak basmiyor o yuzden heyecanlanmamak elde degil.Oldukca sert seyreden sarkinin yeraldigi bu plagin arka yuzundeyse Dusk&Blackdown remixi yeraliyor.

--Numbernin6’in ta gecen sene yaptigi ve cikmasini merakla bekledigim Prodigy remix’i Breathin yeraldigi plak sonunda cikti.Ortaliktaki Prodigy remixleri adindan bahsetmeye degmezken Numbernin6in bu remixinin bol bol dinlenmesi ve calinmasi gerek.Arka yuzdeyse Stenchman Got A Lil Somthin 4 Ya ile yeralmis, alisildik sert ve agir Stench soundunda bu sarkida.

--Veee son olarak bir 6Blocc releasei.A yuzunde 6Blocc’un dancehall vokal sample pesine surata patlayan heavy bassiyla War isimli sarkisi yer aliyor.6Bloccda cikardiklariyla hayal kirikligina ugratmayan produktorlerden.Arka yuzdeyse K1’in ilk releasei, en az War kadar sert Badness yeraliyor.Ilerde bol bol K1 releaseininin gorulecegini haber veriyor bu sarkida.

No comments: