20.8.09

Machines And Ghosts


Jahtari, sadece nadiren cikardigi vinyllerini degil dijital albumlerinide hep merakla bekledigim bi plak sirketi.Disrupt onculugundeki sirket 8-bit dubin en onemli kalesi.Enstruman kullanimini minimalize edip, bi anlamda dubin yaratildigi doneme, King Tubbynin Lee "Scratch" Perrynin King Jammynin 80lerde yakaladigi sounda 8-bit guzellemeler yapiyorlar.
Sirketin bunyesindeki en iyi gruplardan Leipzigli Illyah & Ltd. Candy gecenlerde ilk 12"lerini cikardi.
Machines And Ghosts ismindeki EPnin A yuzu Out In The Desert ile aciliyor.8-bit skank uzerine Ltd. Cany'nin seker gibi vokali giriyor ve ortalara dogru bastaki wobble biraz artiyor ama abartmadan sarki sonlaniyor.Sarkinin syntleri bana biraz Zion Trainin son 3-4 sene icerisindeki islerini hatirlatti.
A yuzundeki ikinci sarki daha evvel Jahtarian Dubbers Vol. 1 toplamasinda yer alan ayni zamanda album isminide veren Machines And Ghosts.Downtempo ayarinda ilerleyen sarki icin en guzel benzetmeyi Boomkat yapmis heralde,biraz King Tubby biraz Glass Candy.
B yuzunde daha evvel gene Jahtariden net 7" olarak cikan Poor Girl ve Fight The Formation var.Poor Girl albumun en dubby sarkisi.Illyah mixer basinda reverbun ve delayin hakkini vermis, vokal ve sub bass ile sahane bi dub olmus.
B yuzundeki ikinci sarki Fight The Formation ise davulla yapilan giris sonrasi synth,sub bass ve Ltd. Candy'nin hayali vokalinin iyi mixiyle yuruyup giden oldukca iyi bi sarki.

No comments: