30.9.09

Asthmatic Lion Sound Systema


Fermin Muguruza soz konusu oldugunda objektif davranmam zor.Kortatudan beridir, devamli yeni birseyler yapma pesinde, arayista olan Fermin'e buyuk saygi duymamak imkansiz.
Politik haritada durdugu yeride saygi sebeplerine eklemek lazim, zira muzisyenler arasinda bu redskinhead yoldasimiz kadar yakin goruse sahip oldugum bir baskasi yok.
Neyse gecelim uzun suredir hakkinda yazmak isteyipte hep usendigim album, Asthmatic Lion Sound Systemaya
Yerinde durmak bilmeyen Fermin, yeni sesler bulmak amaciyla ciktigi Amerika turunda yeniden soul'u kesfetmis(bunda belkide The Redskins icin hazirlanan tribute albume verdikleri Unionize coverininda etkisi vardir) ve kendi muzigine yedirmis.Saf soul degil tabi, daha ilk beatte anlasiliyor gene Fermin soundu bu, ama soul hissiyati ozellikle northern soul etkisi mevcut sarkilarda.Tek tek sarkilarin uzerinden gecmicem bu sefer ama sevdigim sarkilardan bahsedemeden de edemeyecegim.
Iragarkien Tartea cok iyi sarki, remix albumunde Zion Train versiyonu mevcut ve remixi orjinalinden daha iyi.Orjinaldeki kaotik havayi, kakafoniyi ayristirmis Neil Perch ve cok iyi bi dub a donusturmus sarkiyi.

Asthmatic Lion
'in 2 remixi mevcut.P3Z, orjinalindeki soul havasini daha da arttirirken, Toy Selectah sarkinin icerdigi funky groveun farkia varip one almis ve iyi bir dans sarkisi yapmis.
Balzalak ise Rudeun elinde sakin lovers rock'i animsatan havasindan Kanka'nin son albumunde Ya Estas Aqui ile yaptigina benzer jungle/dnb sinirlarini ihlal eden bir sarkiya donusmus.
Milaka Bilakayi Radio Bemba nin davulcusu David Bourguignon remixlemis ve roots reggae benzeri beat ve hammondli skanke soul u yedirmis.Bu da iyi.


Smith&Mightyden bildigimiz Rob Smith (aka RSD), Ezin Ihesi Berlin'in 2 remixini yapmis. Around The World remixi RSD'nin dubstep islerini hatirlatirken, Where We Come From remixi Smith&Mighty donemine benzer trip-hoppy olmus.
Rude'un ikinci remixi Shoot The Singer.Manu Chaoyla beraber Ispanyada cesitli konserler verirlerken, yanilmiyorsam Madridde politik gorusleri(ayrilikci, vs.) sebebiyle konser verdirilmemisti, yani hafif bi ahmet kaya olayi yasamisti.Sozlerin ilhami belkide budur.Ozellikle sert ve agir soul havasiyla remixi bana The Redskinsi hatirlatti, .
Albumun one cikan sarkilarindan Hau Dena, remix albumde Zion Train versiyonuyla yer almis ve remix albumunun en iyilerinden.
Sarkilarin ustunden tek tek gecmeyecegim dedim, ama 2-3 sarki haric neredeyse hepsini yazdim, olur oole.Bahsedemedigim sarkilardan kotu olduklarindan degil, tarif etmekte gucluk cektigim icin bahsetmedim.
Album ve remix album baya iyi, kisa zamanda edinilmeli.
Bu arada bu postla, yarin istanbulda baslayacak olan direnis haftasina da selam edelim.
Babylon your throne shall fall!!

No comments: