14.12.09

Dubstepe Nooldu? Nooldu? #5 p.2

Devam;


--Iste ayin, hatta birkac ayin en onemli relesei bu, daha once bahsettiklerim ve bahsedeceklerimin hepsinden iyi.Bu kadar ovmem belkide coook uzun suredir cikmasini bekledigim icin.
Neyse, Skream'in en iyi islerindenolan ve daha once Disfigured Dubz'in ilk releasinin B yuzunde yer alan Sandsnake'e Japonyanin en iyi Dj/produktorlerinden Goth Trad 2008 civarinda yapmisti bu remixi.Dubplateini taninmis djler partilerde dondurup duruyordu.Bende bir sure agiz acik heyecanla edinecegim gunu beklerken, bir yerlerden gecmisti elime mp3u, ama siyah plastikte elinde tutmak baska birsey.
Goth Trad'in bu ikinci remix basarisi (ilki icin Dj Baku diskografyasina bir goz atin).Orjinalinin verdigi heyecani veren remixleri cok seviyorum ve produktorlerinide all-time favoryo listeme ekliyorum dusunmeden.
Plagin arka yuzunden bahsetmeyi atlamiyim.
Silkie'nin Cyber Dubina Skreamin yaptigi remix var bu yuzdede.Kotu mu acaba? Dalga gecmeyin orjinalinden bile iyi diyebilirim ama ikisi ayni seviyede demek daha dogru olur.

Bu arada bu plak icin yerli yersiz amma iyi kelimesini kullanmisim, tarif edemedim baska turlu kusura bakmayin.



--Deep Mediden cikan bir plak kotu olamaz, ama ne kadar iyidir iste mesele bu.
Vivek ilk sarki Kulturede, upbeat havadaki dubstepine iyi bi bassline yazmis, ustunu pianoyla desteklemis ve hardcoreu hatirlatan hornvari synthleriyle suslemis, sarkinin alamet-i farikasi aslinda guzel beat ustundeki bass gerisi fasa fiso cicek bocek, basarili produksuyon diye ovmeye gerek yok Deep Mediden cikmis tabii ki basarili olacak, baska turlusu mumkun degil zaten.
Arka yuzdeki Meditation Rockta ayni konumda, eksigi yok ama fazlasida yok, Bristol Soundvari havada ilerleyen sarki bana anlik dinleme zevki disinda yeni birsey katmadi.
--Postun yegane grime releasei Starkeyden geliyor, OK Luv.Planet Mu'dan cikan plak, Jokervari neredeyse wonky diyarina kacacak bol synthli beat, iyice aynilasan grime sahnesinde daha yapilacak seylerden dem vuruyor resmen.Arka yuzdeki Multidialda ayni havada devam edince bu plak bu ay alinmasi gerekliler listesine adini yazdiriyor.


--J:Kenzo, uzun suredir izledigim produktorlerden, Argondan cikardigi plak ve sonrasinda Soul Shakerzin Dirtbag EPsindeki sarkisiyla muziginden aldigim tadi her seferinde pekistiriyor (Her ne kadar Dirtbag EPde adamin farkli bir yuzunu gormus olsakta, o soundda gayet iyiydi).
Bu release icinde degisen birsey yok, uptempo techy dubstep ve derinden derinden vuran bass J:Kenzonun sarkisi Conquerori tarif etmekte yeterli olur sanirim.
Arka yuzdeyse LD'nin iyi islerinden, synthlerle suslu subbassli sarki, Derailment var.


--Hench hayal kirikligina ugratmaz.Bu sirketten cikan bir plagin en kotu ihtimalle bir yuzu iyidir.
Lostun bu 12"inde on yuzde yer alan Ironhide yanilmadigimi kanitliyor, subin ustune koydugu synthi oyle guzel distort etmiski adam, dinlerken eslik etmeden duramiyorum, buum bak bak buk bu bak bak buk.
Arka yuzdeyse bir Hench klasigi bol lfo oynamali Slawtered var, yer yer Afterdark'in Don't Stop'unu animsatiyor olsa da sound bu benzer.


--Terminal Dusktan cikan Obsidian EP, Amerikali eski dnb, sonralarda ise brutal dubstep kahramanimiz 6Blocc'un Fiend ile beraber yaptigi Ill Technique ile aciliyor.Her zamanki gibi sert sound devam ediyor.Bu plakta yer alan tracklerden tek tek bahsetmeye gerek duymuyorum.
6Blocctan sonra Physical'in halfstepi ve pesine Fault aka Line 47'in halfstepi var son olarakta biraz sakinleyen ortalik Droid Sector'un Abandonned ile son buluyor.Fena plak degil alinir ama sartta degil.--Simdi esas 6Blocc releasinden bahsedelim biraz.I Dubs serisinin ucuncu ayagi, Baby Cham'in raggasi Babylon Bwoyun dubstep remixi ile aciliyor.Raggacore vesiyonu kadar vurucu degil belki ama genede iyi.Belkide alisik oldugum yuksek bpm versiyonu, sarkiyi dinlerken direk kafamda caldigi icin bu yavas tempoya alisamadim.
A yuzunde ikinci sirada Gang Starr'in Just To Get A Rep'ine yaptigi remix var.Bu baya iyi iste.Gang Starrida bu sarkiyida severdim zaten, birinin kalkip dubstep remixini yapmasi iyi olmus.Gang Starr'in sampleladigi Jean-Jacques Perrey'e ait bassi ariyo kulaklar ama 6Bloccun yazdigi basslineda gayet basarili, gumbur gumbur akiyor.
Arka yuzdeyse ilk olarak, o kadar dubstep refixi yapilmasina ragmen adam gibi becerilemeyen, John Holt klasigi Police in Hlicopter'in iyi bi remixi yer aliyor.6Blocc burda Million Stylez'in versiyonunu kullanmayi secmis.Birsey diyemem, orjinali yeterliydi bence ama bi MC varliginin eksikligini hissetmis anlasilan.
Son olaraksa Bad English'in balladi When I See You Smile'in Singing Sweet yorumuna yaptigi dubstep remixi var.Bad English versiyonu igrenc ama Singing Sweet versiyonu sahanedir bu sarkinin.Sarkinin ortasinda once Fade Away, pesinede Murderer bolumleri surprizi sanirim 6Bloccun bize.
Velhasili kelam, bu plakta farkettiginiz uzere bu ay alinacaklar listesine bu kadar uzun uzun anlattiktan sonra adini yazdirdi, kaziya kaziya.

Simdilik bu kadar, umarim usenmem ve duzenli olarak bu raporlari yazmayi surdurururum.

---Gunluk dub/dubstep/grime/jungle linkleri, bilgileri,ideolari,etc. icin datafobik'in gazlamasiyla basladigimiz dubstr'ye ugramayi unutmayin bu arada.Burda yoksam ordayim.

No comments: