18.11.08

Dubstepe Nooldu? Nooldu? #2 part 1

Bu hafta baya bise var yazacak, o yuzden 2 paca halinde yazayim dedim.Vakit kaybetmeyelim hemen baslayalim.

--Silkie ve Harry Craze ikilisinin bu yeni plagi aslinda kasim basinda cikti ama daha evvelki postta bahsetmeyi unuttum.Neyse,su an zaten bicok dukkanda out of stock durumda anca dijital versiyonuna ulasilabilir simdilik. BreakTheHabit sirketinin bu ilk release'inin A yuzunde Favela, B yuzundeyse fena olmayan bi house,dubstep kirmasi olan French Knickers var.Breakthehabit in kendi tanimlari nasil bi plak oldugu hakkinda fakir veriyor , “Soulful, experimental – dubstep. That’s what you’ll be getting at Break The Habit“
--Millie&Andrea’nin kim olduklari bilinmiyor ama hakklarinda cesitli soylentiler,tahminler var.Bunlar arasinda Martyn,Ikonika,2562,Appleblim,Mlz,Andy Stott vs bulunuyor.Muzigi dinleyince en uygunu Andy Stott ve Mlz ikilisi gibi geliyo, neyse kimse kim,cikti iste yeni bi plak.2-step/techno etkili plagin A yuzunde Black Hammer, B yuzundeyse Gunshot yer aliyor.[DAPHNE001]


--Rob Sparx bu ay bi suru release yayinliyor.Dukkanlara dusen 2 tanesinden ilki,On the Edge’ten cikan Thug Step/Circus Freak.B yuzundeki Circus Freak fena olmasada Thug Stepteki techy steppa tarzi pek sevmedim.Ikınci cikan ise White label olarak Sparx‘in Deep Medi Musikten Tunnidge ile ortak isi, bi jungle vinyli, Big Top/Lee Perry.Iste bu ikincisi cidden iyi.
--Distance’in Repercussions isimli uzun calari Planet Mudan cikti.Daha dinleyemedim, dinleyince burda duzgunce yazarim kendi fikrimi.


--Forensics'in Exile EP albumu digital sin recordingsten sirketin adindan da anlasilabilecegi gibi sadece digital release olarak cikti.
Original mix ve vocal mix simdiye kadar burda bahsettigim dubstep albumlerinin tersine arkaya yaslanip dinlenesi downtempo ayarda devam ederken,pesi sira devreye giren Bristolli Phaleeh’in remixi synthlerle ve beatlerle tekrar dubstep mecralarina cekmeye calissada sarkiyi, uptempodan ziyade Bristol soundu havalarinda kaldigindan beni yaslanmaya devam etmekten alikoyamadi koyamazda.Upbeate gecen Not In My Name remixi olmus,ufak bi orkestrasyon ve beat sarkiyi hareketlendirmis. Downtempo, yatarimda kalkmam derken yanlis anlasilmasin cok iyi olmus album.Ozellikle phaleeh remix ve vocal mix gayet basarili.Vocal Mixte Indi Kaur’un sesiyle sarki baska bise olmus.
--Fish Finger Rebirth EPsini Imperative Recordingsten cikardi.Buda sadece dijital olarak bulunabiliyor.
3 sarkidan olusan EP dub reggae etkilenimli dubstep turevinden guzel bi sarki,Rebirt(VIP) ile aciliyor.Bu sarki iyi guzelde, hatta introsu ve bassin girisi oldukca basarili, sanki bi turlu ulasmak istedigi noktaya ulasamadan bitiyor,biseyi eksik ama nesi bilemedim.Bumbaclot Elements ve albumun kapanis sarkisi Rudeboy Sound, ikiside fena sarki degil ama ustlerine soyleyecek pekte birseyim yok.
--Funckarma Dubstoned volume 2’yu AD Noiseamdan cikardi.(albumu hala dinleyemedim,dinleyince biseler karalarim)


--San Franciscolu Jus Wan Action Potential ve Affletic’ten olusan 12’’ini Appleblimin sirketi Apple Pipsten cikardi.Action Potential,dubby chordlar, sub bass ve kirik beatiyle,Affleticse bunlara eklenen perkusyonlar ve daha techy sounduyla sevdirdi kendini.

No comments: