19.11.08

Who wanna mess around and test the sound?


En son 3 sene once bi album cikarmisti Andy Carthy aka Mr. Scruff.Uzun suredirde ses soluk cikmiyodu kendisinde.Gecen yaz basindan beridir singlelar yayinlamaya baslamisti ama albumunun bu kadar erken cikmasini beklemedigim icin pek takip etmiyodum.Velhasili kelam, gecen ekimde Ninja Tunedan cikarmis albumunu, ismide Ninja Tuna.
Sarkilar hakkinda biraz bise soylemek gerekirse, Scruff beatleri ustunde piano loop ve Alice Russell vokalli soul-jazzy Music Takes Me Up albumun en iyi sarkilarindan.Sonrasinda gelen Will Holland aka Quantic destekli Donkey Ride eglencelik bi sarki,ayni zamanda albumden cikan ilk singledi. Karanlik sounduyla Hairy Bumpercress,beatleri ve wobbly bassiyla Whiplash, ardlarindan gelen Roots Manuva vokalli Nice Up The Function’a hazirladi bunyeyi.Danny Breaks ile beraber kotardigi agir ve guclu bassa sahip Bang The Floor gelecek funky sarkilar oncesi son durak.Bu funky kusaginda arada kalan Hold Onda vokalleri Andreya Triana yapmis.Bu arada Kalimbadaki yaylilar gayet guzel olmus acaba sample mi kullandi yoksa vst kullanarak mi yapti,bana sample gibi geldi ama ogrenmek lazim.
Bitis oncesi sarki, This Wayde vokalleri Pete Simpson yapmis.Son sarki, mutlu sonlu filmlerde ki kirda yapilan kasaba/koy senliginde dans eden kalabaligi gosterir gibi giris yapan guzel bi samba Stockport Carnival.
Daha evvel, Get a Move Onda Moondog’un Bird's Lamentini samplelayan, Keep It Solid Steel’i Mungo’s Hi-Fi in Ingsiyle acan Scruffa karsi saygi sevgi arttikca artti o yuzden objektif davranmam, ben baya sevdim albumu.Respect man!

No comments: